- Home
- Economic
- (21.11.2020, 17:02)
- Teona Tomoiaga
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
HoReCa: Lupta pentru supravieţuire continuă. Fondatorul unui restaurant din Bucureşti face „protest culinar” împotriva restricţiilor
- Restaurantul de fine dining Kaiamo s-a reinventat şi a ieşit afară cu un meniu de cantină
- Radu Ionescu spune că face un protest culinar împotriva restricţiilor impuse pentru HoReCa
- Criza Covid: cifra de afaceri a HorReCa a scăzut cu aproape 80%
6548 afişări

S-a întors în România cu dor de ţară şi cu un bagaj plin de vise. Aşa a deschis, în 2018, un restaurant fine dining în Capitală. Radu Ionescu spune că decizia autorităţilor de a închide total HoReCa este una dramatică pentru el. Aşa că a trebuit să-şi reinventeze business-ul. Practic, şi-a mutat restaurantul afară. A făcut un meniu de cazarmă militară cu multe reţete din partea bunicilor, implicaţi în afacere. Aşa speră sa mai recupereze din pierderi. Spune că va suporta frigul şi zăpada ca protest faţă de restricţiile care au venit la pachet odată cu criza Covid. Îmbracă-te bine şi renunţă la speranţă, spune Radu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
7 polițiști, filmați în timp ce bat și strangulează un bărbat încătușat. Imaginile șocante din Secția 16. VIDEO
-
Coronavirus în România LIVE UPDATE 6 martie. Situaţie din ce în ce mai gravă. 1.070 de persoane la ATI. O fată de 17 ani a murit. Peste 4000 de cazuri într-o zi de weekend
-
Moment istoric: Papa Francisc se întâlneşte cu marele ayatollah Ali al-Sistani, lider al islamul şiit
-
Descoperire uimitoare în Marea Neagră. O specie rară din Pacific a fost găsită pe malul mării noastre. Explicaţiile specialiştilor
„A trebuit să ne readaptăm şi să încercăm să supravieţuim. Nepoţii şi elefanţii nu uită niciodată nimic este numele pentru salata de vinete. Enescu, Rebreanu sunt numele pentru supele şi ciorbele pe care le avem în meniu. Nu putem supravieţui fără ajutorul oamenilor şi doar oamenii ne pot salva dacă sistemul nu”, spune Radu Ionescu, fondatorul şi chef-ul restaurantului Kaiamo.
„O închidere completă în plină iarnă, la fel cum este şi în pieţe, este dramatică. Am reuşit să plătim salariile din toţi bănuţii strânşi deoparte de noi şi nu vreau să renunţ la ei pentru că ei sunt familia mea. Aveam undeva la 80-90 oaspeţi. Zero. Acum, zero”, adaugă el.
- HoReCa: 100.000 angajaţi, concediaţi înainte de finele anului
- Industria restaurantelor a pierdut 1 mld.euro din încasări
- Criza Covid: HoReCa va pierde 3 mld.euro anul acesta
- Cifra de afaceri a HoReCa era de 5 miliarde euro


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe