Hotelurile şi restaurantele ar putea să fie scutite la plata impozitului pentru 90 de zile. Ce spune un proprietar de restaurante

  • Ministrul Cîţu iniţiază un proiect de OUG prin care firmele din HoReCa să nu plătească impozit pe o perioadă de 90 de zile.
  • Proiectul vizează şi operatorii de jocuri de noroc care au suspendat activitatea în timpul stării de alertă.
  • Un proprietar de restaurante spune că măsură ar trebui luată pe o perioadă de cel puţin un an.
687 afișări
Imaginea articolului Hotelurile şi restaurantele ar putea să fie scutite la plata impozitului pentru 90 de zile. Ce spune un proprietar de restaurante

Hotelurile şi restaurantele ar putea să fie scutite la plata impozitului pentru 90 de zile. „Această măsură trebuie luată pentru cel puţin un an”, spune un proprietar de restaurante

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede ca firmele din industria HoReCa, cea mai afectată de criza Covid-19, să fie scutite de la plata impozitului specific unor activităţi pentru o perioadă de 90 de zile. Acelaşi tratament se aplică şi pentru operatorii de jocuri de noroc, pentru perioada în care au avut activitatea suspendată în timpul stării de alertă.

Astfel,Guvernul vrea să scutească plata TVA pentru livrări, importuri şi achiziţii intracomunitare de măşti de protecţie individuale şi de ventilatoare mecanice pentru constituirea rezervei de capacităţi a Uniunii Europene, până în 1 octombrie. Furnizorul va justifica scutirea de TVA cu declaraţia pe propria răspundere cu privire la destinaţia bunurilor.

De asemenea, Guvernul vrea să prelungească până în 25 octombrie amânarea dobânzilor şi penalităţillor pentru întârzierea la plata obligaţiilor fiscale.

Radu Dumitrescu, proprietarul a şase restaurante din Capitală, spune că măsura propusă de Florin Cîţu este una bună, însă nu excelentă pentru o industrie atât de afectată de criză cum este HoReCa.

„90 de zile este o perioadă foarte scurtă, iar această măsură trebuie luată pentru cel puţin 365 de zile, pentru că industria noastră a fost atât de lovită încât nu îşi poate reveni într-o perioadă de 90 de zile sau de 120 de zile”, consideră un proprietar de restaurante, Radu Dumitrescu. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici