Ialomiţianu, despre bugetul pe 2011: Mai mulţi bani la investiţii şi reducerea cheltuielilor sociale

România nu poate elabora un buget numai pentru plata salariilor şi finanţarea cheltuielilor sociale, filozofia bugetară pentru anul 2011 fiind alocarea a cât mai mulţi bani pentru investiţii şi cofinanţare, a declarat joi ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

57 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu, despre bugetul pe 2011: Mai mulţi bani la investiţii şi reducerea cheltuielilor sociale

Ialomiţianu, despre bugetul pe 2011: Mai mulţi bani la investiţii şi reducerea cheltuielilor sociale (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Filozofia bugetară pentru 2011 este următoarea: cât mai mulţi bani pentru investiţii şi cofinanţare. România nu poate să elaboreze un buget numai să plătească salarii şi să finanţeze cheltuielile sociale", a spus Ialomiţianu după un seminar organizat de reprezentanţa Comisiei Europene în Romania şi Centrul Român de Politici Europene.

Potrivit ministrului, cheltuielile sociale au o pondere foarte ridicată în buget, reprezentând 69 miliarde lei dintr-un total de 200 miliarde lei cât reprezintă cheltuielile totale.

"Există o decizie foarte clară a Guvernului României privind raţionalizarea cheltuielilor sociale. Ministrul Muncii are această responsabilitate, de reducere a cheltuielilor sociale. În momentul de faţă aceste cheltuieli au pondere însemnată în bugetul consolidat", a arătat Ialomiţianu.

El a precizat că aşteaptă ca ministrul Muncii, Ioan Botiş, să-i prezinte în perioada următoare varianta optimă de reducere a cheltuielilor sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici