IBM reduce 3.900 de locuri de muncă şi prezintă o creştere anuală a veniturilor mai slabă decât în 2022

IBM Corp a anunţat miercuri 3.900 de concedieri, precum şi faptul că a ratat ţinta anuală de numerar, atenuând depăşirea estimărilor privind veniturile în trimestrul al patrulea, scrie Reuters.

397 afișări
Imaginea articolului IBM reduce 3.900 de locuri de muncă şi prezintă o creştere anuală a veniturilor mai slabă decât în 2022

IBM reduce 3.900 de locuri de muncă şi prezintă o creştere anuală a veniturilor mai slabă decât 2022

Directorul financiar James Kavanaugh a declarat pentru Reuters că firma este în continuare "angajată în cercetare şi dezvoltare în relaţia cu clienţii".

Concedierile - legate de divizarea afacerii sale Kyndryl şi a unei părţi din unitatea de inteligenţă artificială Watson Health - vor cauza o taxă de 300 de milioane de dolari în perioada ianuarie-martie, a precizat IBM.

Fluxul de numerar al IBM pentru 2022 a fost de 9,3 miliarde de dolari, sub ţinta de 10 miliarde de dolari, din cauza nevoilor de capital de lucru mai mari.

De asemenea, compania a prognozat o creştere anuală a veniturilor mai slabă decât cea de 12% pe care a raportat-o anul trecut, în condiţiile în care cererea de digitalizare a afacerilor, generată de pandemie, a făcut loc unor cheltuieli prudente din partea clienţilor, pe fondul temerilor tot mai mari legate de recesiune.

În octombrie, IBM a semnalat o slăbiciune în ceea ce priveşte noile rezervări în Europa de Vest, în timp ce compania similară Accenture Plc a remarcat reducerea activităţii de consultanţă. Cognizant Technology Solutions Corp şi-a redus în noiembrie prognoza pentru 2022 din cauza unei scăderi a contractelor.

Veniturile totale au rămas stabile la 16,69 miliarde de dolari în perioada menţionată, comparativ cu estimările analiştilor de 16,40 miliarde de dolari, potrivit Refinitiv.

Pentru anul 2022, IBM a înregistrat o creştere a veniturilor de 5,5%, cea mai mare din ultimul deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ibm,
rezultate,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici