IBM vizează achiziţia companiei SPSS

Grupul american International Business Machines (IBM) a încheiat un acord cu furnizorul de servicii de tehnologie SPSS pentru achiziţia companiei în schimbul a 1,2 miliarde de dolari, transmite Reuters.

29 afișări
Imaginea articolului IBM vizează achiziţia companiei SPSS

IBM vizează achiziţia companiei SPSS (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii IBM şi SPSS au anunţat, marţi, că acţionarii SPSS vor primi 50 de dolari pe titlu, cu 42% mai mult comparativ cu preţul de închidere de 35,09 dolari înregistrat în ultima şedinţă a bursei din SUA.

SPSS furnizează software de analiză pentru prognoze şi servicii sectorului IT. Softul de analiză pentru prognoză este folosit de companii în scopul anticipării trendurilor de consum, pentru controlul costurilor şi utilizarea resurselor.

Tranzacţia trebuie aprobată de acţionarii SPSS şi autorităţile de reglementare.

În urma anunţului, titlurile SPSS au crescut cu 41%, la 49,5 dolari, după ce de la începutul anului au înregistrat un avans de 30%.

IBM a precizat, separat, că a achiziţionat şi compania Ounce Labs, care oferă servicii de reducere a costurilor şi riscurilor asociate problemelor de securitate, fără să dezvăluie detalii financiare.

Grupul american a cheltuit aproximativ 20 de miliarde de dolari pentru a cumpăra peste 100 de companii începând cu 2000, la preţuri variind între cinci milioane de dolari şi 50 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici