Icahn recomandă un preţ de 34,37 dolari pe acţiune pentru vânzarea Yahoo!

Miliardarul american Carl Icahn, unul dintre cei mai importanţi acţionari ai Yahoo!, a recomandat conducerii companiei de servicii online un preţ de vânzare de 34,375 dolari pe acţiune, puţin peste oferta Microsoft, de 33 dolari/titlu, şi a continuat atacurile la adresa Consiliului de administraţie.

16 afișări
Imaginea articolului Icahn recomandă un preţ de 34,37 dolari pe acţiune pentru vânzarea Yahoo!

Icahn recomandă un preţ de 34,37 dolari pe acţiune pentru vânzarea Yahoo! (Imagine: Mediafax/AFP)

Astfel, Yahoo este evaluată de investitor la 48 de miliarde de dolari.

Într-o scrisoare către conducerea Yahoo!, investitorul, care urmăreşte să obţină controlul asupra companiei, a ameninţat că va forţa o preluare de către Google, dacă Microsoft nu va accepta o tranzacţie.

Omul de afaceri a declanşat un conflict deschis cu şefii Yahoo!, pe care doreşte să-i înlocuiască în Adunarea anuală a acţionarilor de la 1 august.

La 3 mai, Microsoft a renunţat la o ofertă de preluare a companiei de servicii online, pentru 33 de dolari pe acţiune, după ce conducerea Yahoo! a cerut 37 de dolari pe unitate. Icahn este de părere că preşedintele şi co-fondatorul Yahoo!, Jerry Yang, a sabotat atunci probabilitatea unei înţelegeri cu Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici