- Home
- Economic
- BERLIN, (19.10.2012, 13:35)
- Marius Oncu ,
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Revolutions
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Ieşirea Greciei şi altor ţări din zona euro AR COSTA economia mondială 17.000 MILIARDE DE EURO. Recesiunea globală ar lovi SUA şi China
Ieşirea Greciei din zona euro, urmată de părăsirea uniunii monetare şi de alte state din sudul Europei, ar avea un impact de 17.000 miliarde euro asupra economiei mondiale, cu o recesiune globală care ar lovi inclusiv Statele Unite şi China, potrivit unui centru de cercetare german.
813 afişări

Ieşirea Greciei şi altor ţări din zona euro AR COSTA economia mondială 17.000 MILIARDE DE EURO. Recesiunea globală al lovi SUA şi China (Imagine: Shutterstock)
Studiul, realizat de Prognos la cererea centrului Bertelsmann şi citat de CNBC, analizează patru scenarii în care Grecia intră în încetare de plăţi pe datoria suverană.
În cea mai pesimistă variantă, fondurile pentru susţinerea statelor cu probleme pur şi simplu s-ar epuiza. Ar urma ieşirea Greciei, Spaniei, Italiei şi Portugaliei din zona euro, situaţie care ar determina recesiune globală şi un cost, până în 2020, de 17.200 de miliarde de euro al PIB însumat pentru 42 de economii dezvoltate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer: „Ar putea fi doar o coincidență”
-
Registrul ANAF care colectează informaţii despre conturile tuturor clienţilor: ce opinie au băncile
-
Ion Cristoiu: Românul se naşte nu numai poet. Se naşte şi chibiţ
-
Italia înăspreşte din nou restricţiile anti-COVID
"În cifre, impactul ar fi cel mai puternic în Franţa - 2.900 miliarde de euro, Statele Unite - 2.800 de miliarde de euro, China - 1.900 miliarde euro şi Germania - 1.700 miliarde euro", arată studiul.
Mulţi analişti speculează când şi nu dacă Grecia va părăsi zona euro, însă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele BCE, Mario Draghi, şi şeful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, şi-au exprimat repetat sprijinul pentru statul elen în ultimele luni.
"Pe lângă consecinţele economice severe, o astfel de recesiune ar pune o presiune puternică asupra structurilor sociale şi politice din mai multe state. În special în cele care părăsesc uniunea monetară, însă şi în altele", se arată în studiu.
Criza datoriilor suverane a început în Grecia, după ce o revizuire masivă a deficitului bugetar a cauzat temeri investitorilor cu privire la sustenabilitatea datoriei statului. Criza s-a extins la Portugalia, Irlanda şi Spania, cu impact economic sever în zona euro, Uniunea Europeană şi la nivel global.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






ULTIMA ORǍ
vezi mai multe