Ikea intră direct pe piaţa de retail românească

Grupul suedez Ikea intră direct pe piaţa de retail românească, după achiziţia drepturilor de operare şi a francizei magazinului din Bucureşti, potrivit unui anunţ al Ikea România.

392 afișări
Imaginea articolului Ikea intră direct pe piaţa de retail românească

Ikea intră direct pe piaţa de retail româneasc (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Proprietarii francizei locale au hotărât să vândă drepturile de operare şi franciza magazinului Ikea din Bucureşti, iar acest lucru a fost văzut ca o excelentă oportunitate de către Ikea Group, având în vedere extinderea viitoare în Europa de Sud-Est. De asemenea, se aşteaptă o sinergie mult mai puternică între retail şi producţia locală, ţinând cont că România este deja una dintre ţările furnizoare ale companiei Ikea", se arată într-un comunicat al Ikea România.

Franciza Ikea pe piaţa locală este operată de firma Moaro Trading, iar acţionarii acestei entităţi sunt firmele Engma Beheer (75,7%), Turkmall Retail BV (24,25%) şi Inter Ikea Systems BV (0,05%), conform informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Astfel, începând cu data de 8 martie 2010, Ikea România a devenit parte din Ikea Group, după trei ani de operare sub franciză locală, acordată de Inter Ikea Systems, francizorul global al conceptului Ikea, se spune în comunicat.

"Suntem încrezători că apartenenţa la Ikea Group ne va ajuta să continuăm implementarea conceptului Ikea pe piaţa locală", a declarat, în comunicat, Cornel Oprişan, retail manager Ikea Romania.

În comunicat nu se menţionează valoarea tranzacţiei.

Reprezentanţii firmei Engma Beheer, acţionarul majoritar al firmei care a operat franciza Ikea în România, a anunţat că Moaro Trading a fost achiziţionată de Ikea Balkan, companie parte a grupului suedez.

"Moaro Trading a introdus cu succes conceptul Ikea în Romania, atingând poziţia de lider al pieţei locale de profil încă din primii doi ani de operare. Achiziţionarea companiei Moaro Trading de către grupul Ikea marchează continuitatea procesului de investiţii a unei mari companii internaţionale în cadrul pieţei româneşti de retail", se arată într-un comunicat transmis de firma Engma Beheer.

Ziarul Financiar a relatat vineri, citând surse din industrie, că omul de afaceri Puiu Popoviciu a vândut operaţiunile Ikea din România către grupul suedez Ikea, într-o tranzacţie de peste 30 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici