IKEA scade preţurile în medie cu 2,3%, înainte să intre în vigoare reducerea TVA

IKEA România reduce preţurile în medie cu 2,3% pentru întreaga gamă a companiei, formată din 9.415 produse, în timp ce pentru cele mai căutate 344 de articole scăderea medie va fi de 15,5%, pentru a redistribui către clienţi reducerea TVA care va intra în vigoare la 1 ianuarie.

3967 afișări
Imaginea articolului IKEA scade preţurile în medie cu 2,3%, înainte să intre în vigoare reducerea TVA

IKEA scade preţurile în medie cu 2,3%, înainte să intre în vigoare reducerea TVA (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Scăderile vor fi implementate începând de vineri, 18 decembrie, anticipat faţă de data de 1 ianuarie 2016, la care va fi redus TVA, iar preţurile vor fi neschimbate până la finalul anului de catalog IKEA - 25 august 2016.

Compania nu va mai modifica după data de 1 ianuarie 2016 preţurile ca urmare a implementării reducerii TVA, se arată într-un comunicat al IKEA.

Pentru cele mai căutate 344 de produse, preţurile vor coborî cu procentaje cuprinse între 5% şi 43%.

Compania a decis să redistribuie scăderea TVA pentru a avea un impact mai mare asupra preţurilor familiilor de produse pe care clienţii le-au căutat cel mai mult în ultimii trei ani.

Astfel, în loc de a scădea preţurile mai mici de 100 de lei conform cu reducerea TVA, fapt care ar fi avut o influenţă mai puţin semnificativă (o scădere cu 3,3% a preţului fiecărui produs în parte), compania a scăzut preţurile cu 15,5% în medie pentru unele dintre cele mai îndrăgite produse. Astfel, 344 de produse vor avea reduceri cuprinse între 5% şi 43%.

"Salutăm decizia de reducere a TVA de la 24% la 20% şi încercăm să o transformăm într-o ofertă mai bună pentru clienţii noştri. Ne bucurăm că avem ocazia să scădem preţurile şi să creăm o ofertă şi mai relevantă în avantajul celor mai mulţi oameni. Acesta a fost obiectivul nostru şi în 2011, atunci când preţurile pentru produsele IKEA au rămas neschimbate după creşterea TVA. Acum ne concentrăm pe cele mai îndrăgite produse din ultimii trei ani şi am depus eforturi pentru a veni în întâmpinarea clienţilor noştri cu un plus de valoare pentru un preţ mai mic", a declarat managerul de retail IKEA South-East Europe, Stefan Vanoverbeke.

Scăderea medie de preţ pentru întreaga gamă IKEA, formată din 9.415 produse, va fi de 2,3% începând cu 18 decembrie, notează compania.

Dintre acestea, 4.323 de produse care costă mai puţin de 100 de lei vor avea preţuri mai mici cu 0,09 lei, adică o reducere de 0,53%.

Alte 3.154 de produse cu preţuri mai mari de 100 de lei vor beneficia de o reducere de 2,4%, iar 1.594 de produse îşi vor păstra acelaşi preţ după 18 decembrie.

Cele mai căutate 344 de produse din ultimii trei ani vor beneficia de o scădere medie a preţului de 15,5%.

Divizia de retail a Ikea Group este reprezentată în România printr-un magazin, deschis în Bucureşti în 2007, iar grupul a cumpărat recent terenul pentru al doilea magazin, tot în Bucureşti.

IKEA Group are 330 de magazine în 28 de ţări. În plus, sunt peste 40 de magazine în regim de franciză în afara IKEA Group.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici