Imagini cu tezaurul BNR - GALERIE FOTO

BNR a prezentat luni, în cadrul unei expoziţii la sediul Băncii Naţionale a României din Bucureşti, mai multe obiecte din aur, aparţinând rezervei Băncii Naţionale a României.

2225 afișări
Imaginea articolului Imagini cu tezaurul BNR - GALERIE FOTO

Imagini cu tezaurul BNR (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Rezerva de aur a Băncii Naţionale a României (BNR) este acum la 103,7 milioane tone, echivalentul a 4,17 miliarde euro.

GALERIE FOTO

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a reluat luni ideea că rezerva de aur nu mai trebuie să crească, arătând că de câte ori s-a depăşit nivelul de 100 de tone "România a păţit ceva", declaraţia venind la câteva zile după ce Guvernul a pregătit un proiect în vederea deschiderii exploatării Roşia Montană.

"Eu am o învăţătură. Este cam pesimistă. Deci eu nu vreau să mai crească rezerva de aur, personal, sunt aici peste 100 de tone, pentru că sunt superstiţios. De câte ori am trecut peste 100 de tone România a păţit ceva. De data asta să rămânem la 100 de tone, este suficient de mult, 103 tone", a declarat luni Isărescu la Simpozionul anual de istorie şi civilizaţie bancară "Cristian Popişteanu", cu tema "Aurul în istoria băncilor centrale", ediţia a XXI-a, găzduit de BNR.

De-a lungul timpului, şeful băncii centrale a avut mai multe intervenţii în care a afirmat că nu mai doreşte creşterea rezervei de aur din superstiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici