Împrumuturile UE-FMI vor permite Greciei plata datoriilor scadente în mai - VIDEO

Primele împrumuturi de la Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) vor veni la timp pentru a permite Greciei să ramburseze datoriile de nouă miliarde de euro scadente în luna mai, a declarat o sursă din Guvernul elen.

33 afișări
Imaginea articolului Împrumuturile UE-FMI vor permite Greciei plata datoriilor scadente în mai - VIDEO

Împrumuturile UE-FMI vor permite Greciei plata datoriilor scadente în mai (Imagine: Mediafax Foto)

"Avem nevoie de nouă miliarde de euro până pe 19 mai. Împrumuturile vor veni la timp. Totul a fost pregătit ţinând cont de această dată", a afirmat sursa.

Autorităţile de la Atena au prezentat duminică un pachet de măsuri de austeritate fără precedent, vizând reducerea deficitului bugetar la 3% din Produsul Intern Brut (PIB), nivel cerut de Uniune. Grecia a avut anul trecut un deficit de 14% din PIB.

Măsurile au fost stabilite cu reprezentaţii Comisiei Europene şi ai Fondului Monetar Internaţional, în schimbul permiterii accesului la un mecanism de ajutor financiar de 110 miliarde de euro.

Proiectul legii pentru implementarea planului de revigorare a finanţelor publice va fi prezentat curând Parlamentului elen şi va fi aprobat miercuri sau joi, a precizat sursa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici