În atenţia autorităţilor române: Ucraina suspendă exporturile de cereale către Polonia

Kievul şi Varşovia au convenit să suspende exporturile unor cereale şi seminţe oleaginoase către Polonia, unde afluxul lor masiv şi necontrolat a destabilizat piaţa locală, situaţie existentă şi în România.

922 afișări
Imaginea articolului În atenţia autorităţilor române: Ucraina suspendă exporturile de cereale către Polonia

În atenţia autorităţilor române: Ucraina suspendă exporturile de cereale către Polonia

Frate, frate, dar grâul e pe bani, pare să spună anunţul făcut de miniştrii Agriculturii din cele două ţări. Din Europa, Polonia este cel mai puternic partener pentru Ucraina, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i destabilizeze agricultura.

Acordul nu se referă la tranzitul acestor produse din Polonia către alte ţări, au precizat aceştia. „Partea ucraineană se va abţine, şi asta până în noul sezon, de la exportul de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui”, a declarat noul ministru polonez Robert Telus, care şi-a preluat mandatul ieri.

„Nu vorbim de tranzit”, care va fi menţinut dar „va fi monitorizat foarte atent”. Colegul ucrainean, Micola Solski, a adăugat că cele două ţări vor întocmi săptămâna viitoare proceduri pentru „limitarea exporturilor, ceea ce va fi posibil doar cu acordul părţii poloneze”, ceea ce ar trebui să ducă la semnarea unui acord bilateral.

Ucraina practică preţuri reduse la grâu, porumb, rapiţă şi la floarea soarelui, după problemele cu exportul către ţările vestice inscate de război. Astfel, a „inundat” ţările vecine, destabilizând piaţa internă în Polonia şi în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici