- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.05.2018, 15:54)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
În România, plăţile întârzie 36 de zile şi sunt o piedică în calea angajărilor de personal
Media termenelor de plată în România este de 36 de zile, iar pentru companiile afectate de plăţile întârziate acest lucru reprezintă rezintă o piedică în angajarea de personal, arată un studiu publicat miercuri de compania Intrum.
218 afișări

În România, plăţile întârzie 36 de zile şi sunt o piedică în calea angajărilor de personal
Potrivit studiului, 41% din companiile româneşti raportează plăţile întârziate ca pe o piedică în angajarea de nou personal. Acest procent este aproape de nivelul înregistrat de Marea Britanie, unde 42% dintre companii se confruntă cu aceleaşi dificultăţi.
Topul este condus de Grecia unde 60% dintre afaceri stagnează din punct de vedere al dezvoltării de personal din cauza plăţilor care nu sunt efectuate până la termenul scadent. În acest timp, media la nivel european este de 20%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce animal ucide cei mai mulți oameni? Iată care este prădătorul neașteptat și cum să te protejezi
-
"Germania nu este în război cu Rusia", reafirmă Olaf Scholz
-
Zelenski: Ucraina are obiectivul lansării negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană
-
După incidentul cu balonul chinezesc, secretarul de stat Anthony Blinken vrea să-şi amâne vizita în China
„În România, media termenelor de plată se situează la 36 de zile, pe când în Finlanda media termenelor de plată este de 20 de zile. Însă cele mai relaxate condiţii se înregistrează în Portugalia, unde media termenelor de plată în sectorul B2B (n.n.- business-to-business, adică de la firmă la firmă) este de 53 de zile”, notează autorii studiului.
Rezultatele sondajului mai arată că motivul principal pentru care companiile nu înregistrează plăţi în termenul scadent îl reprezintă problemele financiare cu care se confruntă clienţii lor. „Clienţii sau partenerii pur şi simplu nu au resursele necesare pentru a plăti sumele datorate, cel puţin nu pe toate în acelaşi timp. Comportamentul diferă la nivel de ţară şi de regiune. Dacă povara financiară este mai puţin severă, companiile tind să învinuiască ineficienţa administrativă sau chiar să creadă că întârzierile sunt intenţionate”, mai arată studiul Intrum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:24
-
astăzi, 18:53