În şase luni, 52% din instituţii vor fi conectate la o reţea de fibră optică de mare viteză

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că în şase luni 52 la sută din instituţiile statului vor fi interconectate printr-o reţea de fibră optică de mare viteză, iar în doi ani toate instituţiile statului vor beneficia de această reţea.

28 afișări
Imaginea articolului În şase luni, 52% din instituţii vor fi conectate la o reţea de fibră optică de mare viteză

În şase luni, 52% din instituţii vor fi conectate la o reţea de fibră optică de mare viteză (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ministrul Comunicaţiilor a declarat că "zilele trecute" a fost finalizat un studiu legat de crearea unei infrastructuri comune de comunicaţii electronice ale statului şi speră că, în şase luni, 52 la sută din instituţiile statului vor fi conectate la această platformă de mare viteză, urmând ca în doi ani toate instituţiile statului să beneficieze de această reţea.

"O altă acţiune finalizată zilele trecute este finalizarea studiului legat de crearea unei infrastructuri comune de comunicaţii electronice ale statului şi elaborarea unui proiect care sper, în 30 de zile maxim, să aibă în spate şi HG şi, în şase luni, 52 la sută din instituţiile statului să fie conectate la această platformă de comunicaţii de mare viteză. Respectiv, prin proiecte specifice, în maxim doi ani să fie incluse în această platformă toate instituţiile statului", a spus Vreme.

El a precizat că această platformă va pune bazele "sistemului informaţional global al României", viitoarele aplicaţii ale instituţiilor statului putând fi dezvoltate având la bază această reţea.

"De fapt, această platformă vine şi pune bazele abordării sistemului informaţional global al României. Aplicaţiile viitoare vor putea fi dezvoltate având la bază această reţea", a spus Vreme.

Ministrul Comunicaţiilor a afirmat că nu vor fi incluse în această reţea "comunele îndepărtate", pentru care statul va cumpăra servicii de comunicaţii de la alţi furnizori.

"Vor rămâne neincluse în această reţea a statului comunele mai îndepărtate, pentru care vom cumpăra servicii de la anumiţi furnizori. Instituţiile vor fi conectate printr-o reţea de stat de mare viteză, ca să putem mai departe să avem centre de date şi aşa mai departe", a conchis Vreme.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, s-a aflat, sâmbătă, la Timişoara, unde s-a întâlnit cu prefectul de Timiş, Mircea Băcală, şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Poştă Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici