În ziua dezbaterii moţiunii împotriva Guvernului Dăncilă, indicii bursieri au deschis în scădere

În timpul dezbaterii celei de-a patra moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, joi, în plenul Camerelor reunite, indicii BVB au deschis în depreciere şedinţa de trancţionare.

212 afișări
Imaginea articolului În ziua dezbaterii moţiunii împotriva Guvernului Dăncilă, indicii bursieri au deschis în scădere

În ziua debaterii moţiunii împotriva Guvernului Dăncilă, indicii bursieri au deschis în scădere

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni, se află în scădere cu 0,03%, fiind cotat la 9.512,07 puncte.

Indicele BETPlus se depreciază cu 0,02%, la 1.419,28 puncte.

De asemenea, indicele BET Total Return coboară cu 0,03%, ajungând la 15.224,58 puncte. Potrivit BVB, BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea "free-float"-ului celor mai tranzacţionate treisprezece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui.

De asemenea, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus "Fondul Proprietatea", se depreciază cu 0,12%.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) se află în creştere, la ora transmiterii acestei ştiri, la valoarea de 1,1800 lei/acţiune.

Titlurile "Romgaz" (simbol SNG) au coborât cu 0,27%, la 37 lei/unitate. Pe bursa de la Londra, preţul certificatelor de depozit (GDR) "Romgaz" se apreciază cu 2,33%, la 8,80 dolari.

Pe BVB, acţiunile "Electrica" (simbol EL) se depreciază cu 0,88%, la 11,25 lei/titlu, în timp ce pe bursa de la Londra preţul GDR-urilor stagnează la valoarea de 10,40 dolari.

Pe piaţa valutară, la ora transmiterii acestei ştiri, în jurul orei 11.00, un euro era trazacţionat la 4,7500 lei, în creştere cu 13% în faţa monedei naţionale. Dolarul a coborât cu 0,30% în faţa monedei naţionale, la 4,3258 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici