Încă un stat din SUA trage pe dreapta maşinile pe benzină începând cu anul 2035

New Jersey se alătură celor cel puţin alte 10 state din SUA care au confirmat interdicţii privind vânzarea de maşini pe benzină, inclusiv Virginia, New York, Maryland şi Colorado.

2317 afișări
Imaginea articolului Încă un stat din SUA trage pe dreapta maşinile pe benzină începând cu anul 2035

Încă un stat din SUA trage pe dreapta maşinile pe benzină începând cu anul 2035

New Jersey s-a alăturat marţi unui număr tot mai mare de state americane care au adoptat o regulă stabilită de California pentru a elimina treptat vânzările de maşini şi camioane uşoare noi pe benzină până în 2035. Regula „nu impune obligaţii consumatorilor sau dealerilor de automobile şi oferă flexibilitatea conformităţii pentru producători”, au spus oficialii de stat.

Conform reglementării Advanced Clean Cars II din California, pe care New Jersey intenţionează să o adopte, producătorii de automobile ar trebui să se asigure că 43% din volumul lor anual de producţie este alcătuit din vehicule cu emisii zero, cum ar fi modele electrice şi electrice cu baterii.

Regulamentul prevede ca ZEV-urile (Zero Emission Vehicles) să reprezinte 68% din piaţă până în 2030 şi 100% până în 2035. New Jersey s-a alăturat Californiei, care a adoptat regulamentul în 2022, dar încă aşteaptă ca EPA (Environmental Protection Agency) să acorde acorduri, o derogare în temeiul Legii privind aerul curat.

Într-o declaraţie de marţi, reprezentanţii dealerilor auto din New Jersey, reprezentând aproximativ 500 de dealeri din teritoriu, au criticat decizia statului, referindu-se la regulament drept „un mandat guvernamental extrem care limitează alegerea consumatorilor şi ameninţă să facă maşinile noi inaccesibile. Mandatul extrem al guvernatorului Californiei va perturba noua piaţă auto din New Jersey în moduri care vor avea un impact imediat şi profund asupra consumatorilor şi dealerilor de maşini”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici