Începe cea mai grea perioadă după 1989: Lupta pentru cash

Ce poate fi mai dăunător pentru o mare companie petrolieră decât este accidentul din Golful Mexic pentru British Petroleum? Cash flow-ul, răspunde Jim Chanos, şeful de fond de investiţii care a intuit prăbuşirea Enron şi a câştigat din asta.

22 afișări
Imaginea articolului Începe cea mai grea perioadă după 1989: Lupta pentru cash

Începe cea mai grea perioadă după 1989: Lupta pentru cash (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Nici în România problemele de lichiditate ale unei companii, chiar importante, nu sunt prea analizate sau mediatizate, în comparaţie cu vagile planuri anticriză ale Guvernului sau cu întâlnirile politice de taină, cu toate că neajunsurile pricinuite de blocajul financiar sunt mai mari decât efectul unei decizii ministeriale, pentru că lipsa lichidităţilor într-o companie înseamnă, mai devreme sau mai târziu, moartea acesteia.

Abilitatea de a înţelege şi de a optimiza fluxul de lichidităţi este extrem de importantă pentru o companie. "Poţi avea un bilanţ superb, un cont de venituri şi cheltuieli ce arată impecabil, profit de 30% din cifra de afaceri, dacă nu ai cash, intri în insolvenţă", spune Cristian Ionescu, country cluster manager la Coface România

Citiţi mai multe despre cum vor trece companiile româneşti prin cea mai grea perioadă de după 1989 pe www.businessmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici