Indicele BET atinge luni un nou maxim istoric: A crescut cu 2.000 de puncte de la începutul anului

  • La al doilea maxim istoric consecutiv a ajuns luni indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti.
  • După o creştere de 1% vineri, la 17.362,8 puncte, benchmark-ul s-a apreciat în prima sesiune de săptămâna aceasta cu 0,77% la 17.495,9 puncte, scrie Ziarul Financiar.
Urmărește
95 afișări
Imaginea articolului  Indicele BET atinge luni un nou maxim istoric: A crescut cu 2.000 de puncte de la începutul anului

Indicele BET atinge luni un nou maxim istoric: A crescut cu 2.000 de puncte de la începutul anului

BET atinge astfel un plus de 13,8% de la începutul anului, adică un avans de peste 2.000 de puncte. Alte dinamici includ 12% în cazul BET-BK, 12,8% pe ROTX şi 16,6% pentru BET-TR, care ia în calcul şi dividendele atribuite acţionarilor.

Analizând structura indicelui principal, cele mai ridicate randamente au fost înregistrate de Digi Communications (6%), MedLife (5,3%), Sphera Franchise Group (2,8%), Transgaz (2,4%), Transelectrica (2,3%) şi Romgaz (1,8%).

Acţiunile Aquila Part Prod a pierdut 3,3% pe fondul date ex-date pentru distribuirea de dividende. Fondul Proprietatea şi OMV Petrom s-au depreciat cu 2%, respectiv 1,2%, conform datelor bvb.ro.

Dintr-o lichiditate de 94,4 milioane de lei pe segmentul de acţiuni – piaţa principală şi segmentul AeRO –, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Banca Transilvania, Hidroelectrica şi OMV Petrom, care au însemnat împreună peste o jumătate din întregul rulaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici