Indicele BET scade cu 2,1% în cea mai slabă şedinţă din acest an

Bursa de la Bucureşti a început săptămâna cu un declin de 2,1% prin prisma dinamicii indicelui de referinţă BET, informează Ziarul Financiar.

224 afișări
Imaginea articolului Indicele BET scade cu 2,1% în cea mai slabă şedinţă din acest an

Dinamica a fost determinată în principal de scăderea unor acţiuni precum Transelectrica (minus 6,3%), Digi Communications (minus 5,6%), Nuclearelectrica (minus 4,8%), Transgaz (minus 3,9%) şi Banca Transilvania (minus 3,1%), conform datelor agregate de ZF de la BVB.

Declinul BET din şedinţa de luni reprezintă cea mai slabă dinamică a indicelui de la începutul acestui an, după scăderea de 1,4% înregistrată la finele săptămânii trecute. De la începutul anului, BET are un plus de 2,64%.

Cu excepţia BETAeRO, indicele reprezentativ pentru piaţa secundară, care a înregistrat un avans de 0,2%, toţi ceilalţi indici bursieri au încheiat sesiunea în scădere, de la minus 0,95% pentru BET-FI, indicele SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea, la minus 2,45% pentru BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic.

Din rândul companiilor din prima ligă bursieră, doar trei companii au înregistrat creştere, respectiv Transport Trade Services (0,5%), Aquila Part Prod (1,04%) şi Bursa de Valori Bucureşti (1,04%), în timp ce Alro Slatina a rămas la acelaşi preţ, iar restul au marcat scăderi.

Lichiditatea totală s-a ridicat la 36,2 milioane de lei şi a fost aproximativ dublă faţă de rulajul din şedinţa de vineri, 13 ianuarie. Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Banca Transilvania (7,5 mil. lei), Nuclearelectrica (5 mil. lei) şi OMV Petrom (4,4 mil. lei).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici