Indicele Dow Jones şterge pierderile înregistrate anul acesta

  • Dow Jones este în urcare cu 0,4% în 2020, după tranzacţiile de vineri
  • S&P 500 este pe cale să aibă cea mai mare creştere din august după nivelul de 10,63% înregistrat în 1984
  • S&P 500 şi Nasdaq au crescut cu peste 3% fiecare la nivelul săptămânii
771 afișări
Imaginea articolului Indicele Dow Jones şterge pierderile înregistrate anul acesta

Indicele Dow Jones şterge pierderile înregistrate anul acesta

Bursa Wall Street a încheiat şedinta de tranzacţionare de vineri în creştere. Indicele Dow Jones s-a majorat cu 0,6% şi a şters pierderile înregistrate în 2020, intrând astfel în teritoriu pozitiv pentru prima data din februarie, potrivit CNBC.

Indicele S&P 500 a închis cu o creştere de 0,67%, a şaptea zi consecutivă pozitivă la un nou nivel record. La nivel săptămânal, S&P a s-a apreciat cu 3,26%, a cincea creştere săptămânală consecutivă din ultimele patru săptămâni. Nasdaq Composite s-a majorat, vineri, cu 0,6%. La nivelul săptămânii, Nasdaq s-a apreciat cu 3,39%, pentru prima data din ianuarie.

Optimismul pe Wall Street vine pe fondul anunţului de joi făcut de Rezerva Ferderală americană care a relaxat politicile referitoare la inflaţie.

Iar valoarea companiilor americane de tehnologie listate pe bursa americană a ajuns la un nivel record de peste 9.000 de miliarde dolari, fiind mai mare decât toate companiile europene listate pe bursă. Pentru comparaţie, în 2007, sectorul tehnologic din Europa era de patru ori mai mare decât în SUA.

  •  Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet şi Facebook - 23,8% din S&P 500
  •  Apple a crescut cu peste 1.200% în ultimii 10 ani
  • Din 2010, S&P a crescut cu aproape 200%
  •  Marea Britanie: Euro Stoxx 50 şi FTSE 100 au crescut doar cu 13%, respectiv 11%

 

„Efectele bursei, să zicem mondiale, asupra burselor naţionale există, dar la amplitudine şi intensităţi diferite. Bursa din România va avea anumite elemente de optimism, dar oricum ea este atât de marginală în funcţie de lumea bursei şi de piaţa bursieră internaţională. Nu trebuie să spunem că dacă acolo lucrurile merg mai bine o să meargă şi la noi”, a declarat pentru Mediafax economistul Mircea Coşea.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici