Indicele japonez Nikkei a urcat joi cu 10%, după ce Wall Street a închis miercuri în uşoară scădere

Indicele japonez Nikkei a urcat, joi, cu 10%, după ce Wall Street a închis şedinţa de miercuri în uşoară scădere, în contextul discuţiilor privind reducerea dobânzii de politică monetară de către Banca Japoniei, după ce băncile centrale din SUA şi China au luat măsuri similare.

11 afișări
Imaginea articolului Indicele japonez Nikkei a urcat joi cu 10%, după ce Wall Street a închis miercuri în uşoară scădere

Indicele japonez Nikkei a urcat joi cu 10%, după ce Wall Street a închis miercuri în uşoară scădere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În SUA, bursele au scăzut rapid în ultimele minute de tranzacţionare de miercuri, din cauza temerilor legate de înrăutăţirea perspectivelor profiturilor marilor corporaţii.

Indicele Dow Jones a coborât cu 0,82%, la 8.990,96 puncte, în timp ce Nasdaq a urcat cu 0,47%, la 1.657,21 puncte.

Standard & Poor's 500 a încheiat şedinţa de miercuri în scădere cu 1,11%, la 930,09 puncte.

Prin contrast, toţi cei trei indici au atins până la ora 3:30 p.m. maxime ale şedinţei, Dow Jones şi S&P 500 urcaseră cu 2,6%, în timp ce Nasdaq avansase cu circa 2,8%. Până la ora 3:58 p.m., trendul de creştere s-a încheiat, iar Dow Jones şi S&P 500 au trecut pe roşu.

În Japonia, Nikkei a urcat, joi, cu 817,86 puncte, la 9.029,76 puncte, cel mai ridicat nivel de închidere din 22 octombrie.

Avansul de 10% înregistrat de Nikkei a reprezentat cel mai mare câştig zilnic după 14 octombrie, când indicele a înregistrat un avans record de 14,2%. Indicele Nikkei a scăzut cu 41% de la începutul anului, dar a urcat cu 26% în ultimele trei zile.

Topix, indicele tuturor acţiunilor tranzacţionate la Tokyo, a urcat joi cu 8,3%, la 899,37 puncte.

Rezerva Federală a SUA (Fed) a redus, miercuri, dobânda cheie cu 0,5 puncte procentuale, la 1%, pentru a încerca să prevină intrarea economiei americane într-o recesiune prelungită, şi a lãsat deschisă posibilitatea unei noi relexări a politicii monetare, dacă va fi nevoie. De asemenea, băncile centrale din Norvegia şi China au redus ratele dobânzilor de politică monetară.

Banca centrală a Japoniei ia în considerare, în cadrul întâlnirii de politică monetară de vineri, reducerea dobânzii cheie, pentru prima oară în ultimii şapte ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici