Indicele S&P 500 al bursei de la New York a revenit la niveluri anterioare falimentului Lehman

Indicele S&P 500 al bursei de la New York a încheiat săptămâna la cel mai ridicat nivel din iunie 2008, revenind la cotaţiile anterioare falimentului Lehman Brothers datorită semnalelor persistente din ultimele luni privind revenirea economiei SUA.

227 afișări
Imaginea articolului Indicele S&P 500 al bursei de la New York a revenit la niveluri anterioare falimentului Lehman

Indicele S&P 500 al bursei de la New York a revenit la niveluri anterioare falimentului Lehman

Indicele a urcat cu peste 8% de la începutul acestui an, prin numeroase creşteri uşoare succesive întrerupte de câteva şedinţe de scădere. Cea mai abruptă scădere înregistrată de S&P 500 într-o zi din acest an a fost de 0,7%.

Mulţi analişti consideră că ar putea avea loc o corecţie semnificativă, însă succesiunea de date economice favorabile, care îndeamnă la optimism, a contrazis aceste temeri.

Vineri, raportul privind încrederea consumatorilor din SUA în februarie a depăşit aşteptările pieţei, iar datele legate de vânzările de locuinţe noi au bătut de asemenea estimările analiştilor.

Analiştii observă însă o "lipsă de convingere" în rândul investitorilor, subliniată de volumele relativ reduse de tranzacţionare din ultima săptămână.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis vineri în stagnare, în timp ce S&P 500 a urcat cu 0,17%, la 1.365,74 puncte, cel mai ridicat nivel din iunie 2008. Gigantul financiar Lehman Brothers a dat faliment în luna septembrie a acelui an, antrenând criza financiară mondială.

Indicele Nasdaq Composite a finalizat în creştere cu 0,23%.

Pe ansamblul acestei săptămâni, indicii Dow Jones şi S&P 500 au crescut cu aproximativ 0,3%, iar Nasdaq a urcat cu 0,4% şi a închis la cel mai ridicat nivel din decembrie 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici