Industria dă semne de revenire. România a ajuns în top 10 producători mondiali de electrocasnice mici

România a ajuns pe locul zece în topul celor mai mari producători de electrocasnice mici din lume după ce valoarea producţiei a urcat de la 60 mil. euro la peste 500 mil. euro în mai puţin de un deceniu, mai exact în perioada 2010-2019, arată datele asociaţiei APPLia – The Home Appliance Europe.

1694 afișări
Imaginea articolului Industria dă semne de revenire. România a ajuns în top 10 producători mondiali de electrocasnice mici

Cifrele pe 2020 şi res­pectiv 2021 nu sunt publice, însă calculele făcute de ZF arată că producţia româ­nească de profil şi-a continuat ascensiunea pe fondul apetitului crescut de astfel de bunuri în vremea pandemiei.

Topul celor mai mari producători de electro­casnice mici din lume este condus de­taşat de China, care realizează bunuri de pro­fil în valoare de 6,7 mld. euro anual, con­form datelor APPLiA din 2019 (cele mai re­cente). Pe poziţiile următoare se află Ger­ma­nia (3,4 mld. euro), Olanda (1,9 mld. euro) şi Franţa (1 mld. euro). Acestea sunt sin­gurele ţări cu producţii de peste 1 mld. euro.

Prezenţa României în topul celor mai mari producători de electrocasnice mici din lume este posibilă datorită dezvoltării pe plan local a unor investiţii de profil, este vor­ba de fabricile De’Longhi şi Philips. Pe piaţa locală mai sunt alte fabrici importante de electro­casnice, însă acestea realizează articole de mari dimensiuni, precum araga­zuri, frigidere, maşini de spălat şi aspira­toa­re.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici