Inflaţia a crescut în zona euro la 1,8% în septembrie, de la 1,6% în august

Rata anuală a inflaţiei din zona euro a urcat la 1,8% în luna septembrie, de la 1,6% în august, potrivit datelor preliminare prezentate joi de Eurostat.

21 afișări
Imaginea articolului Inflaţia a crescut în zona euro la 1,8% în septembrie, de la 1,6% în august

Inflaţia a crescut în zona euro la 1,8% în septembrie, de la 1,6% în august (Imagine: Mediafax Foto)

Cifrele pe ţări nu sunt încă disponibile şi vor fi prezentate la jumătatea lunii viitoare.

Inflaţia înregistrată în zona euro în septembrie este cea mai ridicată din ultimii doi ani, potrivit Bloomberg, şi arată că firmele şi companiile au transferat creşterea unor costuri cître consumatori, prin preţuri.

Rata medie a creşterii preţurilor nu a mai ajuns la acest nivel din noiembrie 2008.

Preţul petrolului a crescut cu 11% în ultimele 12 luni, punând presiune pe preţuri într-o perioadă deja caracterizată de frânarea revenirii economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici