Inflaţia în Statele Unite este în scădere, fiind la nivelul de 7.1%

Rata inflaţiei a scăzut semnificativ în Statele Unite, fiind în luna noiembrie la doar 7,1%, raportată la nivel anual, potrivit datelor oficiale anunţate marţi, informează agenţia The Associated Press.

211 afișări
Imaginea articolului Inflaţia în Statele Unite este în scădere, fiind la nivelul de 7.1%

Inflaţia în Statele Unite este în scădere, fiind la nivelul de 7.1%

Preţurile produselor de consum au crescut în noiembrie cu 7,1% comparativ cu aceeaşi lună din 2021. Inflaţia în SUA este în scădere de la 7,7% în octombrie şi de la vârful de 9,1% din iunie.

Nucleul inflaţiei, calculat pe o bază care exclude preţurile la energie şi alimente, este de doar 6,0% raportat la nivel anual, având o evoluţie de doar 0,2% din octombrie în noiembrie.

Noile date indică eficienţa acţiunilor Rezervei Federale (Fed) de reducere a accelerării preţurilor, o tendinţă apărută în ultimele 18 luni.

Preţul carburanţilor a scăzut în ultimele luni, la fel şi cel al maşinilor revândute, al serviciilor medicale, biletelor de avion şi cazărilor la hoteluri.

Au scăzut şi preţurile la energie, dar cele la alimente au crescut cu 0,5% în ultima lună şi cu 12% în ultimul an. De asemenea, costurile utilităţilor sunt în uşoară creştere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici