Informaţii despre firme prin SMS: Serviciul a devenit operaţional de marţi

Persoanele sau firmele interesate dacă o companie este inactivă sau de regimul de taxă pe valoare adaugată vor putea obţine aceste informaţii transmiţând un mesaj text prin SMS la numărul 1300, care să conţină codul de identificare fiscală al societăţii respective, a anunţat marţi ANAF.

776 afișări
Imaginea articolului Informaţii despre firme prin SMS: Serviciul a devenit operaţional de marţi

Informaţii despre firme prin SMS: Serviciul a devenit operaţional de marţi (Imagine: Shutterstock)

Serviciul "Acces date prin SMS" a fost dezvoltat de mai multă vreme de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale şi a devenit operaţional începând de marţi.

Potrivit ANAF, contribuabilul va primi SMS de raspuns prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă, cu urmatoarele date disponibile: codul de identificare fiscală; denumirea agentului economic; dacă este înregistrat/neînregistrat în scopuri de taxa pe valoare adaugata (exemplu: TVA Da/Nu); starea de inactivitate fiscală a agentului economic (exemplu: Inactiv Fiscal Da/Nu); - aplicarea sistemului de taxa pe valoare adaugată la încasare (exemplu: TVA Încasare Da/Nu); şi un cod de siguranţă stabilit de ANAF.

Informaţiile furnizate prin SMS sunt în concordanţă cu datele existente în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Pentru început, serviciul va fi disponibil în retelele de telefonie mobilă Orange şi Vodafone, urmând ca în perioada următoare acesta să poată fi utilizat şi în alte reţele.

"Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este în sarcina contribuabililor care solicită informaţiile. Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileşte şi se percepe de către operatorii de telefonie mobilă. Costul nu este perceput de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală", se arată într-un comunicat al ANAF.

Informaţiile publice despre firme se pot obtine gratuit accesând portalul www.anaf.ro, secţiunea Informatii publice - Informaţii privind agenţii economici şi/sau Informaţii de interes public.

Premierul Victor Ponta a decis săptămâna trecută să-l retragă pe Şerban Pop din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), iar postul să fie preluat de către Gelu Ştefan Diaconu. Deciziile au fost publicate joi în Monitorul Oficial, iar predarea-primirea s-a realizat vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici