Înmatriculările Dacia în UE au crescut în ianuarie cu 8,8%, pe o piaţă la un minim istoric

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Uniunea Europeană (UE) au crescut în ianuarie cu 8,8%, de la 18.636 unităţi anul trecut la 20.285 unităţi, pe o piaţă europeană care a scăzut cu 8,7% şi a atins un nou minim istoric pentru prima lună a anului.

176 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările Dacia în UE au crescut în ianuarie cu 8,8%, pe o piaţă la un minim istoric

Înmatriculările Dacia în UE au crescut în ianuarie cu 8,8%, pe o piaţă la un minim istoric (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Cota de piaţă a Dacia a urcat de la 1,9% în ianuarie 2012 la 2,3% în ianuarie anul acesta, potrivit datelor publicate, marţi, de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Grupul francez Renault, care deţine Dacia, a înregistrat un declin de 5,6% al înmatriculărilor în ianuarie, la 76.206 unităţi. Cota de piaţă a Renault a urcat de la 8,3% la 8,6% în intervalul analizat, ca urmare a declinului mai lent decât cel al pieţei. Grupul Renault se află pe poziţia a treia pe piaţa auto din UE în ianuarie, în urma Volkswagen şi PSA Peugeot Citroen.

Înmatriculările grupului german Volkswagen, liderul pieţei, au scăzut cu 5,2%, la 215.861 unităţi, în timp ce cota de piaţă a avansat de la 23,5% la 24,4%.

Al doilea jucător pe piaţa auto din UE după vânzări, constructorul francez PSA Peugeot Citroen, a consemnat un declin accelerat, de 16,3%, la 101.680 de unităţi. Cota de piaţă a PSA s-a redus de la 12,5% la 11,5%.

Totalul înmatriculărilor din UE a scăzut cu 8,7% în ianuarie, de la 969.219 unităţi în prima lună din 2012 la 885.159 unităţi în acest an. Înmatriculările de autoturisme noi din ianuarie reprezintă un nou minim istoric începând cu 1990, când au început să fie calculate datele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici