Înmatriculările de autoturisme au scăzut în primele zece luni cu aproape 10%, la 63.709 unităţi

Înscrierile de autoturisme noi au scăzut în primele zece luni cu 9,8%, la 63.709 unităţi, iar în octombrie s-au redus cu 5,5%, la 7.828 unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

87 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările de autoturisme au scăzut în primele zece luni cu aproape 10%, la 63.709 unităţi

Înmatriculările de autoturisme au scăzut în primele zece luni cu aproape 10%, la 63.709 unităţi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Incluzând vehiculele comerciale şi alte tipuri de autovehicule, înmatriculările din octombrie au totalizat 9.951 maşini noi, reprezentând o creştere de 2,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Segmentul autovehiculelor de transport marfă a urcat în luna octombrie cu aproape 58%, la 1.192 unităţi.

În ceea ce priveşte autoturismele second hand, datele DRPCIV arată o scădere cu 48%, la 75.796 unităţi, iar în octombrie un declin de aproape 52%, la 9.561 unităţi.

Dacia conduce în clasamentul celor mai vândute autoturisme, cu 2.636 unităţi înmatriculate în octombrie, cu 11% mai puţine faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Marca autohtonă este urmată în clasament de Volkswagen şi Skoda, cu 874 unităţi (+51%) şi, respectiv, cu 667 unităţi (minus 13%).

În septembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, înscrierile de vehicule noi au crescut cu 7%, la 8.995 unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici