Înmatriculările de autovehicule noi din Europa au scăzut cu aproape 17% în iulie

Înmatriculările de autovehicule noi din Europa au scăzut cu aproape 17% în luna iulie, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, reduceri severe fiind înregistrate în Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Franţa, iar tendinţa riscă să se accentueze, potrivit La Tribune.

27 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările de autovehicule noi din Europa au scăzut cu aproape 17% în iulie

Înmatriculările de autovehicule noi din Europa au scăzut cu aproape 17% în iulie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Datele La Tribune acoperă 30 de state europene şi fac referire la înmatriculările de automobile şi autovehicule comerciale uşoare. Declinul indicatorului este sever în Elveţia (6%), Franţa (9,3%), Marea Britanie (10%), Spania (23%), Italia (25,4%) şi Germania (28,6%), menţionează publicaţia.

În statele din Europa Centrală, înmatriculările au coborât cu 13%.

"Piaţa se rostogoleşte. Tendinţa riscă să se accentueze din cauza stopării diverselor programe guvernamentale de stimulare a pieţei. Acest an nu va avea nimic catastrofal, comparativ cu media ultimilor zece ani", notează publicaţia. Analiştii anticipează o scădere a pieţei auto europene de 7-9% în acest an.

Reducerea înmatriculărilor din luna iulie a afectat mai puţin constructorii auto germani Daimler (-2,3%) şi BMW (2,9%), deoarece aceştia au profitat puţin anul trecut de primele de casare. Dintre producătorii auto generalişti, Nissan (-6,4%) şi Renault (7%) au înregistrat cele mai bune performanţe, cel din urmă datorită succesului Dacia.

Rezultate foarte slabe au avut, în special, Ford, General Motors, Fiat, Toyota şi Honda.

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) nu publică vara date referitoare la evoluţia pieţei auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici