Înregistrarea sediului social pentru firme, simplificată. Nu mai e nevoie de acordul vecinilor

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for legislativ decizional, proiectul de lege privind debirocratizarea procesului de înregistrare a sediului social pentru firme. Propunerea mai vizează posibilitatea de a fi înregistrate mai multe societăţi la acelaşi sediu.

1748 afișări
Imaginea articolului Înregistrarea sediului social pentru firme, simplificată. Nu mai e nevoie de acordul vecinilor

Înregistrarea sediului social pentru firme, simplificată. Proiectul de lege a fost adoptat

În favoarea proiectului au votat 220 de deputaţi iar 81 s-au abţinut.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii societăţilor 31/1990 vizează "facilitarea procedurilor, a condiţiilor de înregistrare a sediului social şi a eliminării restricţiei pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată, fapt care ar avea drept efect creşterea numărului societăţilor şi a iniţiativelor antreprenoriale".

Măsurile actului normativ iniţiat de deputaţii USR Claudiu Năsui şi Cristina Prună au în vedere:

"– mai puţine hârtii în dosarul pentru înregistrarea sediului social

– posibilitatea de a fi înregistrate mai multe societăţi la acelaşi sediu

– eliminarea acordului vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfăşoară activitate comercială

– eliminarea restricţiei de a avea o singură firmă per cameră

– eliminarea restricţiei ca o persoană fizică sau juridică să fie acţionar unic doar într-un singur SRL", potrivit unui comunicat USR.

"În prezent, România se situează în coada clasamentelor internaţionale privind mediul de afaceri. Banca Mondială plasează România pe locul 97 din 190 de ţări în ceea ce priveşte „uşurinţa cu care se înfiinţează o întreprindere”. În acelaşi clasament, majoritatea ţărilor Uniunii Europene sunt deasupra României", se arată în comunicat.

Proiectul de lege va merge la preşedinte pentru promulgare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici