INS: Producţia industrială a crescut în februarie comparativ cu luna anterioară

Producţia industrială a fost, în februarie, mai mare faţă de luna ianuarie atât ca serie brută (+10,8%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+2,7%), arată datele INS publicate vineri.

69 afișări
Imaginea articolului INS: Producţia industrială a crescut în februarie comparativ cu luna anterioară

INS: Producţia industrială a crescut în februarie comparativ cu luna anterioară

În luna februarie 2024, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 10,8%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+15,0%) şi industriei extractive (+5,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 9,2%.

Ca serie ajustată, producţia industrială a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2,7%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria extractivă (+8,4%) şi industria prelucrătoare (+3,1%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,8%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,2%, ca efect al creşterilor înregistrate de industria extractivă (+2,9%) şi industria prelucrătoare (+0,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,9%.

Ca serie ajustată, faţă de februarie 2023, producţia industrială a fost mai mică cu 2,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,7%) şi industria prelucrătoare (-2,2%). Industria extractivă a crescut cu 2,5%.

În primele două luni ale anului, comparativ cu perioada 1 ianuarie-28 februarie 2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 1,8%, iar ca serie ajustată a fost mai mică cu 3,1%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici