Înşelăciune cu cryptomonede la Cluj. Prejudiciu de 40.000 de euro

Un tânăr în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti, a vrut să cumpere cryptomonede în valoare de 40.000 de euro de la un bucureştean, dar monedele nu au mai ajuns niciodată în portofelul lui virtual. A fost deschisă o anchetă, iar bărbatul din Bucureşti a fost pus sub control judiciar.

592 afișări
Imaginea articolului Înşelăciune cu cryptomonede la Cluj. Prejudiciu de 40.000 de euro

Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 37 de ani, despre faptul că, în 14 ianuarie, în timp afla într-un local din Cluj-Napoca, ar fi fost victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Oamenii legii au constatat că bărbatul s-ar fi întâlnit cu persoană bănuită de comiterea infracţiunii, respectiv un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Bucureşti, după ce ar fi vizualizat un anunţ din spaţiul online cu privire la achiziţionarea de cryptomonede.

„Astfel, în cadrul întâlnirii, tânărul de 26 de ani s-ar fi înţeles cu persoana vătămată să achiziţioneze de la aceasta două cryptomonede într-un portofel virtual, urmând, conform înţelegerii dintre cei doi, a-i achita contravaloarea monedelor. După transferul monedelor, tânărul de 26 de ani ar fi precizat că nu a primit monedele în portofelul virtual, ulterior părăsind localul fără a achita contravaloarea acestora”, arată Poliţia Cluj.

În cauză, prejudiciul a fost evaluat la peste 40.000 de euro.

În urma cercetărilor, poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale Cluj şi Arad, împreună cu poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale, au reuşit, în 8 februarie, să îl găsească pe tânărul bănuit de înşelăciune în municipiul Arad, iar în baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Ulterior, pe numele bărbatului a fost emisă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici