Instituţiile financiare din Germania vor contribui cu 3,2 mld.euro la un ajutor extern pentru Grecia

Instituţiile financiare din Germania vor contribui cu 3,2 miliarde de euro la un pachet de sprijin extern pentru Grecia, ale cărui detalii trebuie încă finalizate, a declarat, joi, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, citat de Reuters.

5 afișări

"Această contribuţie priveşte datorii care ajung la scadenţă până în 2014, cu valoare de circa două miliarde de euro. La acestea se adaugă datorii de 1,2 miliarde de euro aflate în portofoliul unor instituţii financiare înfiinţate pentru preluarea de active bancare neperformante, astfel că ne aşteptăm la maturităţi de 3,2 miliarde de euro în total", a spus Schaeuble.

Datoriile care ajung la scadenţă până în 2014 vor fi propuse spre rostogolire, a afirmat Schaeuble, după o întâlnire cu principalele instituţii financiare din Germania.

Modelul folosit pentru implicarea instituţiilor financiare germane în sprijinirea Greciei va fi cel francez, a afirmat directorul general al Deutsche Bank, Josef Ackermann.

Propunerea franceză de restructurare a datoriilor Greciei include două opţiuni pentru deţinătorii de obligaţiuni care vor să participe, în perioada iulie 2011-iunie 2014, iar aplicarea planului depinde şi de acordul informal al agenţiilor de rating, potrivit unui proiect citat de Reuters.

Prima opţiune este finanţarea Greciei pe o perioadă de 30 de ani, prin investirea de către participanţi a minim 70% din sumele primite pentru obligaţiunile deţinute în prezent în noi obligaţiuni guvernamentale elene.

A doua opţiune prevede ca participanţii să investească minim 90%, preferabil 100% din sumele primite pentru obligaţiunile elene deţinute în prezent în noi obligaţiuni guvernamentale ale Greciei cu o maturitate de cinci ani şi o dobândă de 5,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici