Interesul pentru vacanţele în Bulgaria s-a triplat de când au fost eliminate toate restricţiile. Bulgarii pregătesc reduceri de până la 50%

  • Interesul românilor pentru vacanţele în Bulgaria s-a triplat după eliminarea restricţiilor, potrivit unui studiu.
  • Bulgarii vor să îî atragă pe români cu reduceri de până la 50%.
1328 afișări
Imaginea articolului Interesul pentru vacanţele în Bulgaria s-a triplat de când au fost eliminate toate restricţiile. Bulgarii pregătesc reduceri de până la 50%

Interesul pentru vacanţele în Bulgaria s-a triplat de când au fost eliminate toate restricţiile. Bulgarii pregătesc reduceri de până la 50%

Potrivit unui comunicat al Travel Planner, cetăţenii români vor putea intra în Republica Bulgaria fără a fi obligaţi să prezinte alte documente în afara celor de călătorie, conform unui ordin al ministrului sănătăţii din Bulgaria, emis pe 27 mai 2021 şi aplicabil în perioada 27 mai – 31 iulie 2021). Datorită faptului că Bulgaria este pe lista verde a României, nici la întoarcere nu există nicio restricţie.

„Începând cu introducerea Bulgariei pe lista verde şi mai ales după ce bulgarii au anunţat că nu mai solicită niciun document românilor la trecerea graniţei în afară de actul de identitate, cererea şi interesul s-au triplat. Cele mai solicitate staţiuni au rămas Nisipurile de Aur, Albena şi Sunny Beach. Hotelurile au în continuare oferte speciale cu reduceri substanţiale. Românii au primit foarte bine vestea. Ne aşteptăm la un val de rezervări în următoarea perioadă”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

În această perioadă, pentru litoralul bulgăresc există multe oferte cu reduceri de 30-40% sau chiar până la 50% în iunie. Hotelierii sunt acum în dificultate fără turiştii din Rusia, Germania, Marea Britanie sau alte ţări din Europa occidentală şi oferă reduceri mari ca să atragă turiştii români.

Consultanţii companiei susţin că dacă, în mod normal, un sezon se rezervă cu până la 10 luni înainte, acum totul se condensează în doar trei-patru luni. „Această nouă abordare are, însă, consecinţe asupra personalului şi asupra aprovizionării. Pentru un hotel, este nevoie de timp şi de organizare pentru implementarea acestor servicii. Este greu ca totul să se planifice atât de repede şi este posibil ca totul să se reflecte chiar şi în calitatea serviciilor oferite”, se arată în comunicat.

De asemenea, pentru sezonul de vară 2021, în general, serviciile oferite de către toate destinaţiile pot suferi, în unele cazuri, o uşoară scădere, din cauză că hotelierii vor fi nevoiti să îşi ajusteze, în ultimul moment, o parte din servicii în functie de gradul de ocupare. Cu toate acestea, unele hoteluri îşi vor păstra serviciile bune, iar consultanţii de turism chiar recomandă resorturile de 4 şi 5 stele.

„Este foarte posibil ca anumite condiţii de călătorie să fie dinamice şi să apară modificări de la o zi/săptămână la alta. De aceea, este important să apelezi la un consultant de turism sau la o agenţie de turism de încredere, care să te poată ajuta cu organizarea şi cu update-ul în timp util. Este posibil ca în vârf de sezon agenţiile de turism să răspundă mai greu, în anumite momente, din cauza unui volum crescut de cereri last minute. Recomandăm turiştilor să rezerve online, preferabil din timp şi să fie înţelegători cu situaţia actuală”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici