Investiţie de 400 mld. euro într-un proiect de energie solară în Africa

Un consorţiu de 20 de companii, printre care grupurile germane Munich Re, Siemens, RWE şi Deutsche Bank, intenţionează să investească 400 miliarde euro (555 miliarde de dolari) într-un proiect de energie solară în Africa, care ar urma să alimenteze consumatori din Germania.

18 afișări
Imaginea articolului Investiţie de 400 mld. euro într-un proiect de energie solară în Africa

Investiţie de 400 mld. euro într-un proiect de energie solară în Africa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Torsten Jeworek, membru în Consiliul de Administraţie al Munich Re, citat de ziarul german Sueddeutsche Zeitung, consorţiul va fi coordonat de grupul de reasigurare şi va utiliza energia produsă în Africa pentru alimentarea consumatorilor casnici din Germania.

Reprezentanţii companiilor care vor face parte din consorţiu se vor reuni la Munchen, pe 13 iulie, pentru a formaliza iniţiativa şi a înfiinţa grupul care va dezvolta proiectul.

Jeworek a refuzat să ofere alte detalii cu privire la proiect, însă a precizat că grupul va include Siemens, RWE, Deutsche Bank, Ministerul german al Economiei şi organizaţia non-guvernamentală, non-profit Club of Rome, cu sediul la Zurich, Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici