Investiţiile în economia naţională, mai mari cu 28,2%

Investiţiile realizate în economia naţională au crescut în primele nouă luni cu 28,2% comparativ cu intervalul similar din anul precedent, la 57,416 miliarde lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

23 afișări
Imaginea articolului Investiţiile în economia naţională, mai mari cu 28,2%

Investiţiile în economia naţională, mai mari cu 28,2% (Imagine: Mediafax Foto)

Investiţiile concretizate în lucrări de construcţii noi, în primele nouă luni, au însumat 29,775 miliarde lei, ceea ce reprezintă 51,9 % din total, faţă de 49% în perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat al INS.

Avansul investiţiilor în construcţii a fost în perioada ianuarie-septembrie de 31,1% comparativ cu primele nouă luni din 2007.

Investiţiile în utilaje şi mijloace de transport au însumat 23,416 miliarde lei, în creştere cu 22,9%. Valoarea acestor investiţii reprezintă 40,8% din total, pondere în scădere de la 44,4% în primele nouă luni din 2007.

Ramurile preponderente în care s-au realizat investiţii sunt comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea autovehiculelor, motocicletelor şi a bunurilor personale, tranzacţiii imobiliare, închirieri şi activităţi de servicii prestate în principal întreprinderilor, industrie şi construcţii, potrivit comunicatului citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici