Investiţiile străine directe au scăzut în primele două luni de 2,8 ori

Investiţiile străine directe au însumat în primele două luni 466 milioane euro, în scădere de 2,8 ori faţă de nivelul înregistrat în perioada corespunzătoare din 2009, de 1,32 miliarde euro, potrivit datelor publicate, marţi, de Banca Naţională a României (BNR).

23 afișări
Imaginea articolului Investiţiile străine directe au scăzut în primele două luni de 2,8 ori

Investiţiile străine directe au scăzut în primele două luni de 2,8 ori (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit băncii centrale, investiţiile străine directe din perioada ianuarie-februarie au reprezentat în totalitate participaţii la capital.

În februarie, investiţiile străine directe s-au redus aproape la jumătate faţă de luna anterioară, de la 302 milioane de euro la 164 milione de euro, reiese din datele BNR.

BNR a revizuit în scădere cifra pentru primele două luni din 2009, de la 1,37 de milioane euro la 1,32 miliarde euro, nivel peste investiţiile străine directe realizate în intervalul ianuarie-februarie din 2008, când au fost de 995 milioane de euro.

Investiţiile străine directe au scăzut anul trecut la 4,89 miliarde de euro, jumătate din valoarea înregistrată în 2008, acoperind în proporţie de 96,9% deficitul de cont curent. În 2008, nerezidenţii au realizat investiţii străine directe în România de 9,49 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici