Investitori români au semnat un acord preliminar pentru construirea unei centrale electrice în Iran

Investitori români au semnat un acord preliminar cu Iranul pentru construirea unei centrale electrice de 1.000 de megawaţi în vestul teritoriului iranian, în apropierea frontierei cu Irakul, relatează agenţia de ştiri IRNA, citată de postul Press TV.

1893 afișări
Imaginea articolului Investitori români au semnat un acord preliminar pentru construirea unei centrale electrice în Iran

Investitori români au semnat un acord preliminar pentru construirea unei centrale electrice în Iran

Acordul a fost semnat în timpul recentei vizite efectuate de ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, în ţări est-europene.

"Una dintre realizările vizitei a fost semnarea memorandumului de înţelegere de către investitori iranieni şi români pentru construirea unei centrale electrice de 1.000 de megawaţi în localitatea Mehran", a declarat Mohammad Azadi, un membru al delegaţiei iraniene care a vizitat Europa de Est.

Proiectul, semnat de compania iraniană Pichak Sanat Ilam cu investitori români, prevede investiţii de până la 700 de milioane de dolari, 70% oferite de români şi restul de Iran.

Centrala electrică va fi construită în orăşelul iranian Mehran, situat în vestul ţării, foarte aproape de graniţa cu Irakul. Energia produsă ar urma să fie exportată în Irak.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici