Investitorii francezi, interesaţi de Gazprom

Investitorii francezi sunt interesaţi să preia participaţii la grupul rus Gazprom, cel mai mare furnizor de gaze la nivel mondial, a declarat, miercuri, preşedintele francez Nicolas Sarkozy, citat de Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Investitorii francezi, interesaţi de Gazprom

Investitorii francezi, interesaţi să investească în Gazprom

"Politica Franţei este transparenţă şi reciprocitate. Transparenţă pentru că este vorba despre o piaţă, reciprocitate pentru că este normal, dacă prietenii ruşi vor să investească în companii din Franţa, ca şi companiile franceze să dorească acelaşi lucru", a afirmat Sarkozy la o conferinţă de presă comună cu omologul său rus Vladimir Putin.

El a adăugat că i-a vorbit preşedintelui Putin despre disponibilitatea investitorilor francezi de a face plasamente la companiile mari din Rusia, spre exemplu Gazprom, aşa cum şi Rusia a investit în grupul european EADS.

Ambii preşedinţi au afirmat că doresc un parteneriat mai strâns în sectorul energiei, în condiţiile în care numeroşi lideri europeni sunt îngrijoraţi în privinţa dependenţei energetice faţă de Rusia, care furnizează un sfert din necesarul de gaze al Europei.

Autorităţile din Rusia reclamă, pe de altă parte, că grupurile ruseşti nu pot face achiziţii importante în Europa.

Putin a răspuns că este absolut "cinstit, transparent şi acceptabil" ca firmele ruseşti şi europene să facă schimb de participaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici