Investitorii străini recunosc potenţialul de creştere al Românie, dar sunt reticenţi să facă investiţii de teama efectelor OUG 114

Cu toate că studiile AmCham arată că investitorii recunosc potenţialul creştere al României, doar 1% din firme investesc peste 1 milion de euro. Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane a explicat acest lucru prin efectele nocive pe care OUG 114 le are asupra economiei.

273 afișări
Imaginea articolului Investitorii străini recunosc potenţialul de creştere al Românie, dar sunt reticenţi să facă investiţii de teama efectelor OUG 114

Investitorii străini recunosc potenţialul de creştere al Românie, dar sunt reticenţi să facă investiţii de teama efectelor OUG 114

“Potenţialul de creştere al României este foarte mare. Din punct de vedere al raportării la media Uniunii Europene avem un nivel de trai ridicat, de 62%” a afirmat Ionuţ Simion.

Însă acesta a mai explicat că efectele Ordonanţei 114 îi îndepărtează pe investitori: „Ordononaţa 114 a afectat trei sectoare: energie, telefonie şi banking. E normal ca aceştia să mărească preţurile pentru că nu au cum să suporte taxele care le-au fost impuse. Nu avem activitate de creditare... păi dacă îi strângem de gât cum îi prindem.”

Preşedintele Amcham a mai adăugat că „Guvernul acesta nu a luat nişte măsuri proaste. Chiar a avut nişte intenţii bune, numai că noi am atras atenţia de la început. Nu este suficient să fie numai stabilitate şi predictibilitate, trebuie să existe şi sustenabilitate. Pentru că dacă iei nişte măsuri în care zici – nu am mărit eu preţurile la energie, nu am mărit eu preţurile la telefonie, nu am mărit eu comisioanele bancare, ci le-au mărit companiile. Dar companiilor le-au fost impuse nişte taxe care au un efect de cascadă”.

„Da, există potenţial şi mai există o precauţie a mediului de investiţie care aşteaptă să se asigure. Un investitor nu investeşte într-o ţară doar pentru că sistemul fiscal e avantajos. Pe unii investitori îi interesează să ştie care este sistemul fiscal”, a justificat Ionuţ Simion reticenţa firmelor străine.

Acesta a mai spus că într-adevăr România are un mare potenţial de creştere, dar trebuie să înveţe să şi-l valorifice: „În realitate aceste proiecte de parteneriat public privat ar putea exploda dacă am debloca până la urmă procedurile şi maniera de derulare a acestor proiecte.”

Taguri:
amcham,
oug,
investitori

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici