Iohannis, despre majorarea pensiilor: Nu ştiu dacă bugetul permite o creştere de 15%

Preşedintele Klaus Iohannis spune că majorarea pensiilor trebuie corelată cu rata inflaţiei: „Nu ştiu dacă bugetul permite o creştere de 15%, aşa cum s-ar aştepta lumea”.

754 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre majorarea pensiilor: Nu ştiu dacă bugetul permite o creştere de 15%

Iohannis, despre majorarea pensiilor: Nu ştiu dacă bugetul permite o creştere de 15%

„Dacă vorbim de creşterea pensiilor, trebuie să vedem contextul mai larg. Ştiu că s-au vehiculat tot felul de propuneri... 10%, 11%, dar haideţi să vedem lucrurile în contextul mai mare. Nu putem să aşteptăm de la pensionari să plătească ei preţul crizelor. Şi în condinţiile în care avem o inflaţie care trece de 15% eu cred că ar fi corect, ar fi rezonabil ca această creştere a pensiilor de la 1 ianuarie să ţină cont de această inflaţie. Şi atunci creşterea, după părerea mea, trebuie să fie o mai mare decât a fost ea până acum vehiculată. Nu ştiu dacă bugetul permite o creştere de 15%, aşa cum s-ar aştepta lumea ca să existe o compensare corectă cu inflaţia, dar eu cred că merită luate în considerare toate opţiunile şi venit cu o creştere care compensează în bună măsură inflaţia. Trebuie atenţie sporită, specială pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari”, a declarat Klaus Iohannis, chestionat înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, cu cât ar trebui majorate pensiile, în contextul în care şi premierul Ciucă a avansat procentul de 11% pentru majorare.

Şeful statului spune că salariile trebuie să fie într-un fel, rezonabil, corelate cu inflaţia.

„Dacă nu există creşteri de pensii şi salarii, înseamnă că de fapt populaţia plăteşte costul crizelor şi mie acest lucru nu mi se pare corect”, a mai spus şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
pensii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici