Iohannis nu vrea termene pentru adoptarea euro. A contrazis un ministru

„Nu cred că este realist pentru România să fixeze orice termen pentru intrarea în zona Euro”, pentru că România încă nu îndeplimeşte criteriile, spune Klaus Iohannis, după ce ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a avansat anul 2026 în acest sens.

247 afișări
Imaginea articolului Iohannis nu vrea termene pentru adoptarea euro. A contrazis un ministru

Iohannis nu vrea termene pentru adoptarea euro. A contrazis un ministru

„În condiţiile în care avem crize suprapuse, avem probleme majore cu industria europeană, căutăm soluţii pentru competitivitate europeană, avem o inflaţie mare, e destul de complicat de dat un termen. Eu nu cred că este realist pentru România să fixeze orice termen pentru intrarea în zona Euro”, spune Klaus Iohannis

Criteriile pentru intrarea în zona Euro sunt cunoscute, adaugă şeful statului.

„Sunt multe criterii. Există o perioadă de preaderare. Eu cred că în acest moment România încă nu îndeplineşte aceste criterii. Atunci când vom îndeplini majoritatea criteriilor putem să începem să ne facem un plan mai concret să intrăm în zona Euro. Acum mie mi se pare un pic riscant să dăm un termen”, încheie Iohannis.

Guvernul României vrea să adopte euro până în 2026, mult mai devreme decât planul actual de aderare la zona euro în 2029, a anunţat săptămâna trecută ministrul de Finanţe, Adrian Câciu. El a adăugat că, pentru ca acest lucru să se întâmple, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNR) trebuie să fie implementat în totalitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
câciu,
euro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici