Iordania vrea să colaboreze cu România în domeniul energiei nucleare

Iordania a încheiat, joi, un acord cu Rusia pentru cooperare în domeniul energiei nucleare şi intenţionează să semneze un document similar şi cu România.

158 afișări
Imaginea articolului Iordania vrea să colaboreze cu România în domeniul energiei nucleare

Iordania vrea să colaboreze cu România în domeniul energiei nucleare (Imagine: Mediafax Foto)

Acordul cu Rusia prevede construcţia unei centrale nucleare şi a unei uzine de desalinizare a apei de mare, în Iordania, precum şi înfiinţarea unor centre de formare a unor specialişti în energie atomică, transmite RIA Novosti.

Documentul a fost semnat de vicepreşedintele comisiei pentru energie atomică din Iordania, Kamal Araj, şi de directorul general adjunct al holdingului rus Rosatom, Nikolai Spaski.

Acordul prevede totodată intensificarea cooperării celor două părţi în utilizarea combustibililor fosili.

Iordania a încheiat deja acorduri în domeniul energiei nucleare cu Statele Unite, Franţa, Canada şi Coreea de Sud, intenţionând să semneze altele cu România şi Marea Britanie.

Iordania nu dispune de rezerve de petrol şi gaze şi are resurse limitate de apă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici