iPhone 5, lansat de Apple în această seară. La ce să ne aşteptăm de la evenimentul de astăzi

Presa internaţională şi blogurile de specialitate speculează că astăzi Apple urmează să lanseze iPhone 5. Deşi vânzările Apple s-au prezentat întotdeauna bine în ceea ce priveşte segmentul iPhone-urilor, analiştii preconizează că o eventuală prezentarea a noului smartphone ar putea permite companiei o revenire spectaculoasă şi vânzări neaşteptat de bune.

1071 afișări
Imaginea articolului iPhone 5, lansat de Apple în această seară. La ce să ne aşteptăm de la evenimentul de astăzi

Evenimentul Apple: Va fi lansat iPhone 5? La ce să ne aşteptăm de la lansarea de astăzi

Evenimentul anunţat de Apple va avea loc în această seară la ora 20:00 (ora României).

La şase ani de la introducerea sa pe piaţă, iPhone-ul a progresat spectaculos atât în materie de tehnologie, cât şi în topul vânzărilor de smartphone-uri raportat la nivel mondial. Mai mult ca niciodată clienţii Apple aşteaptă cu nerăbdare prezentarea celui mai nou iPhone şi confirmarea zvonurilor conform cărora gadgetul ar urma să aibă un display de 4 inch, conectivitate 4G LTE şi un nou dispozitiv pentru alimentarea bateriei, scrie CNN.

Una dintre cele mai importante întrebări pe care şi le pun fanii Apple este dacă următorul iPhone va avea sau nu cifra 5 integrată în nume. În trecut, la lansarea iPhone-ului 4S nimeni nu se aştepta ca acestui device să îi fie asociată litera S la nume, toţi consumatorii fiind convinşi că modelul de atunci avea să se numească iPhone 5. Cu toate acestea, pe invitaţia transmisă de Apple în toată lumea apare o mică trimitere la numele viitorului lor smartphone. Pe un fond alb cifra 12 (cu trimitere la 12 septembrie) are în umbră conturat un 5. Astfel, specialiştii din IT&C consideră că există şanse de 75% ca Apple să numească viitorul lor telefon iPhone 5.

Speculaţiile pornite încă de la începutul anului se îndreptau spre ideea că Apple va mări display-ul gadgetului său, aducând mărimea ecranului la 4 inchi. Diverse bloguri de specialitate din China au publicat luna aceasta fotografii în care prezentau ceea ce susţin ei a fi iPhone-ul 5 cu display de 4 inchi. Până acum Apple nu a folosit un display mai mare de 3.5 inchi la niciun model de telefon, însă un ecran mai mare prin intermediul căruia fanii Apple ar putea avea parte de o experienţă mai bună la jocuri, citit sau navigarea pe internet indică şanse destul de mari ca viitorul model de iPhone să aibă într-adevăr display de 4 inchi.

Metoda de încărcare a acumulatorului de la iPhone a fost de asemenea dezbătută intens, diverse publicaţii presupunând că Apple va folosi la noul model al device-ului un alt tip de încărcător, micşorând dimensiunea mufei de încărcare. Apple a folosit de aproape zece ani acelaşi model de încărcător la toate gadgeturile sale.

Tipul de conectivitate la noul telefon indică şanse destul de mari ca iPhone 5 să poată fi folosit în reţelele 4G LTE, scrie sursa citată. Apple mizează pe acest tip de reţea la noile sale smartphone-uri deoarece în ultimii ani operatorii de telefonie mobilă şi-au extins serviciile 4G. Compania americană nu a integrat 4G-ul până acum la modelele anterioare de iPhone deoarece nu a fost nevoie de aşa ceva. Cu toate acestea, cea de-a treia generaţie de iPad suportă conectivitatea 4G, aşa că iPhone 5 nu ar fi primul dispozitiv de la Apple cu asemenea capabilităţi reţelistice.

O altă caracteristică pe care iPhone 5 o poate avea este Near Field Communication (NFC), un sistem prin care plăţile electronice se pot face mult mai rapid şi mai eficient. Totuşi, CNN consideră că şansele de integrare ale unei asemenea caracteristici sunt destul de mici, deoarece nu există foarte multe magazine sau localuri care să suporte acest tip de plăţi.

Procesorul care va fi integrat în noul iPhone va fi, cu certitudine, unul mult mai bun ca cel precedent utilizat în modelele 4S şi 4. Aşadar, toate semnele indică şanse destul de mari ca iPhone 5 să folosească procesorul A5X utilizat deja de Apple în cea de-a treia generaţie de iPad. De asemenea, camera foto a gadgetului ar putea fi îmbunătăţită. Dacă iPhone 3GS a avut o cameră de 3 megapixeli, iPhone 4 de 5 megapixeli iar 4S-ul de 8 megapixeli, şansele ca iPhone 5 să beneficieze de o cameră mai bună de atât sunt de 40%, notează sursa citată.

În ceea ce priveşte data de punere în vânzare a viitorului iPhone, 21 septembrie ar putea fi cea mai veridică opţiune. Urmărind tiparul pe care Apple îl respectă, în trecut compania lansând pentru public iPhone 4S în cea de-a doua zi de vineri de după prezentare, toţi factorii indică ziua de 21 a acestei luni ca fiind varianta cea mai probabilă.

Deşi toţi fanii Apple mizează pe o lansare a iPhone 5 pe 12 septembrie, există şanse destul de mari ca în cadrul prezentărilor susţinute să fie aduse în lumina reflectoarelor şi noi modele de iPod-uri. De ceva timp Apple nu a mai modificat nimic la seria sa de MP3 playere, iar evenimentul de săptămâna aceasta poate însemna o revitalizare a iPod-ului Nano, Shuffle sau Touch. Cât despre ultimele zvonuri legate de iPad mini, CNN notează că probabilitatea ca Apple să aducă în acest moment pe piaţă un asemenea gadget este foarte mică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici