Isărescu: Nu mi se pare că ar trebui să reacţioneze cursul la orice declaraţie a Fondului

Cursul de schimb nu ar trebui să reacţioneze la orice declaraţie a reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional, ale căror afirmaţii au fost, de altfel, moderate, nu optimiste, a declarat vineri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

17 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Nu mi se pare că ar trebui să reacţioneze cursul la orice declaraţie a Fondului

Isărescu: Nu mi se pare că ar trebui să reacţioneze cursul la orice declaraţie a Fondului (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Azi s-a apreciat cu 2 bani. Dacă vorbim de ieri şi alaltăieri, nu mi se pare că cursul trebuie să reacţioneze la orice declaraţie a Fondului. Porbabil că pieţele sunt reticente, nu toate comentariile au fost pozitive, şi investitorii ştiu că avem încă multe de făcut, iar prezentarea FMI şi CE a fost echilibrată, nu foarte pozitivă", a spus Isărescu întrebat de ce leul s-a depreciat după anunţul FMI privind îndeplinirea criteriilor de la finele lunii iunie.

El a adăugat că BNR va descuraja orice mişcare dacă rata de schimb "se duce unde nu trebuie".

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a afirmat miercuri că performanţele la finele lunii iunie sunt bune, iar programele sunt adecvate atingerii ţintelor majore din acordul stand-by, menţionând însă că boardul instituţiei financiare va aproba eliberarea următoarei tranşe doar după ce Guvernul va plăti 2 miliarde lei în contul arieratelor statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici