Isărescu: Personal, sunt împotriva creşterii impozitelor importante

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat că, personal, este împotriva unor creşteri a impozitelor importante, chiar şi a unor discuţii pe această temă, care în asemenea momente debusolează şi mai mult economia şi populaţia.

22 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Personal, sunt împotriva creşterii impozitelor importante

Isărescu: Personal, sunt împotriva creşterii impozitelor importante

"În asemenea momente, chiar discutarea unei asemenea idei mi se pare neavenită. Nu faceţi decât să confuzionaţi şi mai mult o societate şi o economie debusolată. Apare câte o trăznaie pe care o discutăm. Nu se justifică în condiţiile actuale nici măcar o majorare de impozit mare", a spus Isărescu, răspunzând astfel la o întrebare privind o eventuală creştere a TVA şi a cotei unice.

El a explicat că majorarea impozitelor nu va aduce niciun câştig din puncte de vedere al veniturilor, ci dimpotrivă ar accentua scăderea încasărilor bugetare.

"Un impozit mai mare pe o bază de impozitare mai mică va avea efecte negative. Nu vreau să fiu din nou acuzat de optimism, dar nici cu pesimismul nu este bine", a încheiat Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici