Isărescu: România probabil nu ar fi apelat la acord dacă ar fi atras fonduri europene

România probabil nu ar fi apelat la acest acord dacă ar fi fost în stare să atragă fondurile europene şi structurale, de circa nouă miliarde euro pentru 2009, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

19 afișări
Imaginea articolului Isărescu: România probabil nu ar fi apelat la acord dacă ar fi atras fonduri europene

Isărescu: România probabil nu ar fi apelat la acord dacă ar fi atras fonduri europene (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă România ar fi fost în stare să atragă fondurile structurale şi europene, suma pentru 2009 fiind de aproximativ 9 miliarde euro, probabil că nu ar fi apela la aceşti bani. Acordul este o punte care ne dă ceva pentru a clădi în acel timp, respectiv să facem reforme structurale şi să transformăm aceasă- ţară într-un stat european".

Autorităţile române au convenit cu reprezentanţii FMI asupra unui acord stand-by cu instituţia pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

România va trage în acest an din finanţarea externă suma de 11,8 miliarde euro, 7,1 miliarde euro în 2010 şi 1,05 miliarde euro în 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici