Isărescu: Voi păstra grosul economiilor în lei

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat luni că va păstra în continuare cea mai mare parte a economiilor în lei, având încredere în moneda naţională, reducerea temporară a acestor plasamente fiind cauzată de rambursarea anticipată a unui credit.

32 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Voi păstra grosul economiilor în lei

Isărescu: Voi păstra grosul economiilor în lei (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"Am văzut o informaţie eronată, sunt nevoit să o corectez: Nici guvernatorul nu mai are încredere în leu în timp ce-şi ţine economisirile în valută. Am încredere în leu. Am ţinut şi voi ţine grosul economisirilor în lei. Faptul că acum nu mai am economisiri în lei este o decizie din motive familiale, a trebuit să rambursez un credit în lei şi practic nu mai am economisiri în monedă naţională. Lucrul pare minor, dar ştiu cum se poate imflama populaţia dacă se conturează o asemenea idee. Bineînţeles că veniturile mele principale fiind în lei, acolo voi şi economisi în viitor", a spus Isărescu.

Potrivit declaraţiei de avere, guvernatorul BNR a rambursat anticipat în ultimele opt luni un credit din care mai avea de plătit în luna octombrie 2009 o sumă de 580.280 lei (circa 135.000 de euro), dar şi banii din conturi şi depozite bancare sunt mai puţini cu aproximativ 100.000 de euro.

Creditul era singura datorie a guvernatorului BNR care depăşea 5.000 de euro, nivelul minim de la care valoarea obligaţiilor trebuie declarată.

La jumătatea lunii iunie, Isărescu avea în şase conturi 19.286 lei, 64.449 de euro şi 14.759 dolari.

Comparativ cu luna octombrie 2009, sumele aflate în conturile guvernatorului BNR s-au redus cu 372.013 lei, 12.350 de euro şi 4.882 dolari, ceea ce înseamnă aproximativ 425.000 de lei sau 100.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici