Italia nu va ieşi nici anul acesta din recesiune

Italia va ieşi din recensiune în 2015, un an mai târziu decât era estimat iniţial, a anunţat luni institutul naţional de statistică Istat, care a redus prognozele privind evoluţia economiei din peninsulă, din cauza cererii interne scăzute şi a activităţii comerciale internaţionale sub aşteptări.

140 afișări

Istat estimează o contracţie economică de 0,3% în Italia anul acesta, faţă de un avans de 0,6% anticipat în mai, potrivit unui comunicat al institutului de statistică. Prognoza pentru creşterea economică de anul viitor aa fost redusă la 0,5%, de la 1% anterior.

În 2016, economia italiană este estimată să crească tot cu 1%, în scădere faţă de un avans de 1,4% anticipat în prima jumătate a anului.

PIB-ul Italiei s-a contractat cu 1,9% anul trecut, după o scădere de 2,3% în 2012.

Institutul Italian estimează un avans al comerţului mondial de 3% în termeni reali pentru anul acesta, comparativ cu o creştere de 4,7% preconizată în mai. Creşterea ar urma să accelereze la 4,4% în 2015 şi la 4,8% în 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici