Japonia oferă aproape 1.000 de dolari tuturor cetăţenilor săi pentru suprimarea virusului

  • Japonia plănuieşte să înmâneze tuturor cetăţenilor săi un ajutor de 100,000 yen ( 930$ )
  • Stimulentul financiar este parte a unui plan de ajutor social pentru stoparea răspândirii virusului
  • Noile măsuri coincid cu prelungirea stării de urgenţă decretate joi de premierul Shinzo Abe
1147 afișări
Imaginea articolului Japonia oferă aproape 1.000 de dolari tuturor cetăţenilor săi pentru suprimarea virusului

Japonia oferă aproape 1000$ tuturor cetăţenilor săi pentru suprimarea virusului

Japonia va acorda un stimulent financiar unic de aproape 1000$ tuturor cetăţenilor săi, indiferent de venituri. Hotărârea a fost luată în contextul prelungirii stării de urgenţă. Prin această decizie, guvernul Japoniei doreşte să-şi ajute cetăţenii care traversează criza noului coronavirus.

Planul iniţial era ca toţi cetăţenii a căror activitate a fost afectată şi implicit, le-au scăzut veniturile, din cauza pandemiei, să primească un ajutor de 300,000 de yen ( 2788$ ).

Schimbarea bruscă a politicii a survenit ca urmare a alocării distribuţiei banilor într-un buget suplimentar. Astfel guvernanţii speră să facă faţă crizei generate de coronavirus. Reluarea unui buget aprobat de cabinetul Primului Ministru nu este o practică comună în Japonia.

Acordarea stimulentului va fi finanţat din bugetul de stat prin emiterea de obligaţiuni care să acopere deficitul. Măsura este privită cu reticenţă de specialişti, care critică modalitatea ineficientă de distribuire a banilor. Analiştii japonezi prevestesc o deteriorare suplimentară stării economice a ţării.
Economia Japoniei este printre cele mai afectate dintre ţările dezvoltate, relatează cotidianul naţional japonez, The Mainichi.

Sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici